MŠ Korálek
ŠKOLA PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ
FAKULTNÍ ŠKOLA Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické, Technické univerzity v Liberci
Praktická škola pro studenty JERGYM a SOŠP

Mateřinka


Celostátní projekt Mateřinka – přehlídka mateřských škol v kategoriích hudební, výtvarně – dramatická a pohybová patří do akcí pro mateřské školy, které jsou akreditovány MŠMT ČR a hlavním pořadatelem je nadační fond Mateřinka, Nymburk. Setkání tvořivých dětí a učitelek našlo odezvu u mnoha mateřinek z celé republiky již v roce 1996 a úspěšně pokračuje. Záštitu nad celostátním festivalem mateřských škol převzalo MŠMT ČR, Česká komise pro UNESCO a starosta města Nymburk, mediálními partnery jsou Český rozhlas 2 – Praha a časopis Pastelka. Celostátní přehlídka se bude konat v Nymburce.

Nedílnou součástí celostátní Mateřinky jsou oblastní kola, která vznikla právě pro velký zájem ze strany mateřinek, které chtějí veřejnost přesvědčit o tom, co dokáží předškoláci. Festival dětí je místem skvělých setkání, přináší radost dětem a obohacuje nejen jejich učitelky. Cílem projektu Mateřinka je přispívat k rozvoji osobnosti dítěte, zejména předškolního věku s důrazem na tvořivost, aktivitu, citlivost vůči druhým lidem a životnímu prostředí.Pomáhat upevňovat význam rodiny a napomáhat spolupráci mezi školou a rodinou. Festival je určen všem mateřským školám v ČR včetně speciálních a předškolních zařízení, která se věnují zdravotně postiženým dětem.Dále rodičům, učitelkám, odborníkům a pracovníkům v oblasti předškolní výchovy.

V našem městě se nám podařilo vytvořit tradici oblastního kola LIBERECKÁ MATEŘINKA, která se koná pod záštitou města Liberec a hlavním pořadatelem je mateřská škola KORÁLEK Liberec, Aloisina výšina 645/55. Oblastní kolo festivalu dětí z mateřinek je jednodenní, nesoutěžní akce – přehlídka, na niž se hlásí jednotlivé mateřské školy z dané oblasti a chtějí vystoupit s libovolným vystoupením.(hu­dební, tanečně-sportovní, pohybové,drama­tické – kombinované) Počet vystupujících není omezen, vystoupení mohou být koncipována i jako společná s rodiči, sourozenci…nutné je dodržet minutáž – limit 7 minut. Pro všechny zájemce o účast v oblastním kole v Liberci je podmínkou pečlivé vyplnění a včasné zaslání závazné přihlášky na adresu pořadatele – mateřské školy KORÁLEK.

Místo konání: Základní umělecká škola
Festival dětské tvořivosti chápeme jako milé a obohacující setkání v příjemném prostředí.

Na setkání se těší mateřská škola „Korálek“, Liberec
tel.: 482751158,
E-mail: koralek@mskoralek.cz

V níže přiloženém souboru se dočtete o postupu našich dětí na celostátní Mateřinku 2014. Můžete také shlédnout reportáže z Liberecké Mateřinky.

MŠ Korálek Liberec, příspěvková organizace
IČO: 72742186
Adresa: Aloisina výšina 645/55, 460 15 Liberec XV